RETREATS/RESOR

Yoga och cykla i Spanien

Orihuela Costa i Spanien 16-21 Maj

Tänk att få njuta av den spanska naturen på en cykel och sedan få landa på yogamattan, utomhus med himlen som tak.

Orihuela Costa ligger ca 45 minuter söder om Alicantes flygplats. Man skryter om ca 320 soldagar per år på Costa Blancakusten så chansen är stor att vi får en varm och skön vistelse när vi ska ner i mitten av maj.

Huset som vi ska bo i har en rymlig trädgård med egen pool och olika sittgrupper, en del under tak. Man kommer rakt in i köket där det finns plats för ca 15 personer. De flesta av de sju rummen är rymliga och har egen toalett, vissa är lite mindre där man får dela wc och dusch. Inredningen är spansk och ganska enkel, men det är rent och fräscht och bjuder in till härlig gemenskap.

Cykelvägarna är väldigt bra i detta område. Man börjar och slutar oftast med att cykla längs kanalen som går från saltsjöarna. Det är knappt någon biltrafik här och man hinner bli lite uppvärmd innan det är dags att ge sig ut på vägarna. Bilisterna visar oftast stor hänsyn i Spanien då det är lag på att lämna minst 1,5 meter vid omkörning. Naturligtvis råder samma säkerhetstänk som hemma och det är väldigt bra om du testat att köra i klunga innan. Det är inte så kuperat, men det finns vissa sträckor där vi kan samla på oss höjdmeter om vi är sugna på det! Rundorna kommer att läggas upp så att alla kan hänga med. Det finns möjlighet att avvika och vända hemåt om man vill det. Samma sak gäller för den som vill köra långt och länge, variationerna är många! Ett litet riktmärke är att du ska kunna snitta ca 25 km/h om du är ute själv och kör en 5-milarunda.

Så snart vi fått din anmälan kommer vi att be om dina cykelmått. I priset ingår det en carbon med ultegraväxlar. Önskar man t ex elektriska växlar så meddela detta. (+ ca 30 €) Pedaler ingår, ta reda på vilket system du har på dina skor (SPD, SPD SL eller Look Keo). Hjälm går att hyra för 5€.

Vi bor 3,5 km från en av Spaniens största shoppingcenter med över 150 butiker och en massa restauranger. Där är öppet till kl. 22 varje dag.

Lika långt är det till stranden i Cabo Roig. Här finns en av de många chiringuitos som finns på nästan alla stränder i området. Det är små byggnader som serverar allt från enklare maträtter till paraplydrinkar. Ställena är väldigt välbesökta och de flesta har öppet året runt.

Vi ser verkligen fram emot härliga dagar med er som vi fyller  med cykling, yoga, poolhäng och härlig gemenskap.

Vi kommer att starta en egen Facebookgrupp för alla som anmält sig där vi kommer att tipsa om flyg, transport, packlista osv. Vi kommer även att lägga ut de olika cykelrundor som vi planerat.

Dagarna ser ungefär ut såhär:

Dag 1:

Ankomstdag, middag kl. 19.00

Dag 2-5:

7.30 – 8.30   Yoga där vi väcker kroppen, alla kan vara med.

9.00               Frukost

10-10.30       Cykling med lunch ute på lämpligt ställe

Efter rundan:

Yinyoga – djupstretch för kropp och knopp.

Afterbike – öl/vin/vatten med snacks serveras.

19.00             Middag

Dag 6:

Frukost och hemfärd

 

Pris: 5 495/5 995 kr per person*

I priset ingår:

Enkel/Dubbelrum

Frukost och middag alla dagar

All yoga och cykling (inkl. hyra 4 dagar)

Först till kvarn vid bokning gäller.

*Eget rum med 150 cm bred säng (kan delas om man så önskar) alt. rum med två enkelsängar. Fråga oss gärna om de olika rumstyperna och möjligheterna att dela rum.

Ingår ej:

Flyg

Lunch

Transfer

Om oss:

Pernilla Thell: yogalärare och PT och driver sitt företag Studio Andas sedan 17 år tillbaka. Är utbildad både i den dynamisk fysiska yogan och den mer djupstretchade lugna yinyogan.

Tina  Gudmundsson är en hängiven cyklist, som cyklar ca 400 mil/år.Tina är en av ledarna för Höllvikens Cykelklubb och eftersom hon har ett hus i närheten av dit vi ska åka, är hon välbekant med vägarna.

Frågor och anmälan : info@studioandas.se

Vi ses väl ?

Pernilla och Tina